Followers

Sunday, February 27, 2011

Mesyuarat PIBG dan Majlis Anugerah Kecemerlangan......

Salam 1 Malaysia... lama x update blog. Busy skt minggu br ni, sbb ada mesyuarat PIBG dan Majlis Anugerah Kecemerlangan. Aku di pertanggungjawabkan utk membuat persiapan dewan, backdrop dan memasang LCD... Penat gila kn angkat2 kerusi ni. (padahal anak murid yg buat) aku bg arahan je. hehehe... tq anak2 ku. Dgn bantuan guru pelatih juga sbnrnya Jamil,Din, dan King. Thanks semua...


posing dlm dew
an...
kat depan org tgh mesyuarat hehehe....


anak angkat dtg dapat Anugerah Motivasi
(danial hadiah kongsi ngan cikgu ya....)

peace no war

jadi ayah....


no 7 telah memberi tuah kepadaku...
untuk mndpt hadiah ke-14.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hadiahnya ialah.........


ni mesti nak srh aku masak ni.......

  • tahun bertuah untuk ku..... kerja biar ikhlas jgn nak nm je.

Tuesday, February 22, 2011

Minggu Exam....

Assalammualaikum & Salam 1 Malaysia.............. Minggu ni minggu exam. Blh rileks skt. Kerja data berhnti seketika....hehehe... tgk bdk2 ni jawab exam mmg sgt tekun. bgs2. Cikgunya pula smpat update blog... hehehe.. siap tangkap gambar lagi. tp x smpat nk upload. blk sek nanti br blh upload... hehe...

Paper BM diorg da
h jwb smlm. Oklah blh diorg jwb. Alhamdulilah. Walaupun aku x buat ssh sgt. Ujian je pun. Kita kn lah tgk tahap murid.. Kt nk bg diorg dapat jawab soklan yg kt buat n kt pernah ajar. Klau x pnh ajar nk bg soklan gak confirm diorg x leh jwb. Lagi2 diorg ni kan special.... Kat bwh ni ada picturenya tp ptg nanti aku uploadkan... sabar ya...

atirah tgh tekun tu.......


aiman tgh berfikir apakah jawapannya?


arisya tgh fokus tu....


amirah tgh smgt sgt jwb exam...


kaylie dan aisyah tekun n semangat jawab exam...



cikgu diaorg duk mengadap laptop sambil tgu diorg jwb exam....

Sunday, February 20, 2011

Pada Suatu Petang...........

Salam semua..... Setelah berperang data ptg td kuar jap. Jalan2 releasekan tension bersama roomate... Roomate? Bila ms lak aku ada roomate? minggu lps lg. Kami pi menghabiskan duit. Housemate lak pi main bola. Aku x dapat nak join... busy kan.. Mata ni masih pening lagi. Nasib baik esok bdk2 exam. Berbalik cite kuar tu, 1st time tertumpah air ms singgah minum. habis basah suar jeans aku dgn air teh...Akibat berposing jd mcm tu... Nsb baik x ramai yg tgk. hehehe... Kat bawah ni ada pic sblm kejadian...hehehe..





Pengajaran: Jangan Posing Terlebih Sudah.....

Thursday, February 17, 2011

X dapat sambut maulidur rasul......





Salam semua.... esk ada sambutan maulidur rasul kat sek tp aku x dpt join sbb berkursus. Sedih giler... Nak buat mcmn. Dah lah aku ketua rumah sukan merah. Kitaorg ada lwn wat banner ikut umh sukan. Dah 2 thn aku sambut kat sek tp thn ni x dpt... argghhhhhh sedihnya. Tp nk buat mcmn dah tanggungjawab. Ya Allah..... Hati aku ni asyik bersedih je. Aduh... X sabar nak tgk banner yg kwn2 siapkan. aku sempat tlg skt je. Sorry ya semua.... Pic kt atas tu adalah banner yg aku buat tp x smpt nk buat cantik pun. Simple je. Hrp2 banner tu pun dpt di gunakan utk hr esok. Nanti aku uploadkan.... tunggu ya. Mood sgt sedih...

Tuesday, February 15, 2011

Kenapa hati ini tidak keruan?

Hi semua....... alhamdulilah, soklan exam dah siap. Tapi hati ni ntah knp x sedap je. Mcm ada apa nak berlaku. Setiap kali kn pi kursus mesti mcm ni. Aduh, lthnya....Ya Allah knp hatiku mcm ini x keruan.... Kawan2 doakan aku ok ya.... Nak tido.. zzzzzz klau ada masa aku update ms kursus nanti...

Stress..........


Salam semua..... Minggu ni minggu stress bagi aku.... Penat sangat.. dah lah kepala ni migrain.byk kerja. Soklan Exam? Buat Banner? dan Ari Rabu Sampai Jumaat ada kursus lak... aduh. penat2. Tp dah tanggungjawab knlah buat kan. Ya Allah permudahkanlah urusan ku.Esok gak sambutan Maulidur Rasul.. marilah sama2 kita menghayatinya. Semoga stress aku akan hilang. 1 Malaysia 1 Ummah.... Salam Maulidur Rasul. Doakan stress aku akan hilang..... amin......

Sunday, February 13, 2011

Doakan apak sihat.....




Salam semua.....
Pic kat atas ni adalah my grandfather that i call him "APAK". aku dapat berita yang dia masuk wad. Semasa aku balik kampung cuti tahun baru cina lalu, dia mmg x sihat dah. APAK sangat baik pada kami semua. risau bl dengar dia masuk wad. Semalam aku call mak, dia cakap APAK dah ok sikit cuma ada belum ada selera makan. Ya Allah, ko sembuhkanlah APAK. Dialah satu2 atuk yg aku tinggal. APAK makan ubat ya.... Maaf amier x dpt balik. Kawan2 semua doakan APAK aku sihat ya. Aku sayang sangat kat dia......

Saturday, February 12, 2011

09.02.2011 (BERITA GEMBIRA)

Salam 1 Malaysia............... X sempat nak update pada tarikh tu. Jadi aku update lah hr ni. Pada tarikh tersebut ada 3 berita gembira yang aku dapat. Bukan berita saja tapi sambutan ulangtahun insan2 yang aku sayang. Aku letak pic diorg kat bawah ni dan kisahnya......

HAPPY ANNIVERSARY.......


Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke-9 utk my cousin and her husband. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan bahagia bersama 3 cahaya mata yang comel2 tu.


HAPPY BIRTHDAY!!!




Selamat Hari Lahir yang ke-27 to my friend EN. Kamarul. Dia ni kawan yang aku kenal dr sek rendah sampai skrg. Dan dari tahun 1 sampai tingkatan 6 kami sama sekolah.


CONGURATULATIONS!!!



Tahniah kerana telah berjaya mendapat kerja. Semoga jadi pekerja yang baik. Selagi ada usaha pasti kita berjaya.

Wednesday, February 9, 2011

contest me & animal


Salam 1 Malaysia......
Tiba2 tangan aku ni gatal nak join contest ni...... contest ni adalah dr rakan blog yg baru aku knl and follow... sapa ek? siapa lagi klau bkn EN.HaWiZ kita ni dan penaja hadiah tempat ke-2 Cik Sue & Ayeen. Bukan sebab hadiah dia aku nak join tp sbb aku nak kongsi pasal haiwan yg paling aku suka.... Aku suka haiwan ni bukan sebab aku pelihara ia tapi sebab aku suka makan..... Apa ek?Jawapannya ialah IKAN. Aku suka sangat makan ikan. Sebab aku ni tinggal kat tepi sungai pahang kot. Hahaha.......

Ni aku nak cita sikit pasal pic yang aku ltk kat bawah ni. Dua2 pic ni masa aku pi mancing. Pic yang 1st ni aku mancing siap pakai kain pelekat lagi hehehe.......Ni masa kat Janda Baik. Aku mancing kat kolam.. dapat ikan jelawat. Pic yg ke 2 lak masa aku pi mancing kat JORAN RIMBA di Sg. Tekala, dapat ikan PACU (org Selangor pgl nama ikan ni). Persamaan masa aku dapat ikan ni ialah sbb aku pakai T-shirt PAUL SMITH dan aku guna pancing orang. hehehe...

PIC NO 1



hebat x mancing pakai kain pelekat?


PIC NO 2


aku suka ikan sebab isi dia be
st
n ada protein........


Sebelum terlupa aku nak tagged 2 org member aku ni hehehe ...... Mereka ialah En. Masri dan Cik Najmul. Makanlah ikan untuk jadi sihat dan kuat.... hehehe... sekian.








Tuesday, February 8, 2011

Video Assignment Masa Kat UPSI

video

ala2 model....

video

penari amatur....


* rindu zaman ni......
* aku yang kering......
*miss u all my group member....

Saturday, February 5, 2011

Teman Persekolahan

Cuti sempena tahun baru cina dah habis. aku dah pun blk shah alam.. sebelum balik, nak gak jumpa member2 aku.. akhirnya kami dapat lah jumpa walaupun ber6 je. nak wat camne perancangan ad-hoc so yg dtg pun ad-hoc lah.

Selalu port kami kat KFC bandar jerantut. Kali ni kami tukar port baru, kami bertemu di Pizza. Macam biasalah, yg ambik aku En. Kamarul (thanks ya). Terima kasih gak pada yg sudi datang, Jue, Maz, Zuera & her husband (pengantin baru ni). hehehe... Ari tu masa zuera kawin aku x pi last2 dpt gak jumpa.

Sebenarnya ni lah geng2 yg selalu memeriahkan majlis. Ada lg tapi diorg busy. Xpe lain kali kt plan lg ya... Seronok sekali sekala bercerita. hehehe...... Rindu Bangat Sama Korang Semua......



kami berlima........


zuera, jue & kamarul


aku ngan husband zuera


aku ngan maz (bakal bergelar bapa x lama lg)


aku ngan jue (posing kat uptown jantut)


singgah kt kedai member kt uptown
(tp dia x ada)

Thursday, February 3, 2011

happy birthday !!!!!!


Selamat Hari Jadi!!!!!
Semoga Panjang Umur Dan Dimurahkan Rezeki......
Semoga Sentiasa Tabah Dan Terima Dugaan Sebagai Pengalaman.......

HAPPY CHINESE NEW YEAR 2011


Aku nak ucapkan selamat tahun baru cina to all chinese member...
Thn ni thn arnab..hehehe
Nak angpow n limau mandarin leh.......

Tuesday, February 1, 2011

PELIK TAPI BENAR


Korang percaya x tiap kali aku blk kampung mesti kucing2 kat umah aku ada yg beranak/melahirkan anak. Kali ni 2 ekor kucing betina kat umah aku beranak. Pagi td br je yg putih beranak, beberapa hr sebelumnya yg hitam. Kedua2nya dapat 2 ekor anak. Benda ni selalu terjadi bl sekali sekala aku balik kg. Bila aku blk mesti ank kucing yg lahir sblm ni dah besar. Sekarang ni dah ada 10 ekor kesemuanya kucing kat umah aku.



Tentang pengalaman ngan kucing ni, 7 tahun lps aku ada sekor kucing ni, dia mmg rapat sgt ngan aku. selalu tido ngan aku. Pada 1 hr tu dia nak beranak siap panggil aku untk temankan dia beranak. hehehe... lucu gila tp ia kenyataan. Aku tertido tgu dia nak beranak. hehehehe... PELIK tapi BENAR kan? sekian
......


** Pic kucing hanya hiasan (nak isi pic kucing aku x leh sbb org tua ckp
x baik
tangkap gambar kucing nanti kucing mati) hehehe....