Followers

Wednesday, March 30, 2011

X Sihat...

Salam semua... nmpk gayanya aku terpksa restkan dr dari blog ni... bdan x sihat, kepala asyik migrain je. Kerja berlambak2. Harap kawan2 semua doakan kesihatan aku ya. aku btul2 x leh nk br fokus pd blog ni. sorry semua. harap cpt sembuh. miss my blog.

Monday, March 21, 2011

Pelancaran Minggu Panitia Bahasa Melayu

Salam 1 Malaysia.... Cuti dah habis, sesi persekolahan bermulalah kembali. Kebetulan hari ni ada pelancaran Minggu Bahasa Melayu, aku salah sorg guru Bahasa Melayu & AJK pelancaran. Aku bahagian buat "bunting" je. Cantik x "bunting" kat atas tu? Pelancaran Minggu Bahasa Melayu mmg meriah, siap ada bom lg. hehehe..... Kat bawah ada pic sekitar mjlis pelancaran.

mereka yg membisingkan sekolah

ketua panitia berucap

"hang tuah" gimik pelancaran

keris simbol pelancaran

guru besar melancarkan Minggu Bahasa Melayu

bunga rampai juga gimik pelancaran

gambar kenangan bersama pihak pentadbir sekolah


  • Terima kasih kepada semua AJK Panitia Bahasa Melayu
  • Aktiviti Minggu Bahasa Melayu akan diadakan pada hari rabu & khamis selepas rehat.
  • Nanti aku akan update aktiviti yg di jalankan. Tungguuuuuuuuuuu......

Sunday, March 20, 2011

Takziah....

Assalammualaikum dan Selamat Malam semua... Sedang enak aku menonton rancangan mentor, aku terbaca di wall FB kawanku yg mengatakan dia bermimpi yg ada kawannya meninggal dunia dan mimpinya itu betul terjadi. Aku bertanya, rupanya adik kawanku yg meninggal. Baru pg tadi aku terbaca di wall kawanku itu yg mengatakan adiknya koma akibat accident. Aku tiba2 terasa sedih dan takut, Ya Allah mcmnlah klau aku ditempat kawanku itu. Hanya Allah je yg tahu.... Aku harap kawanku itu tabah, terima ketentuan dengan redha. Allah sayangkan adiknya. Ya Allah aku mmg rasa sangat sebak malam ni. Macam aku yg melaluinya. Bila pula kan ajal kita.... Al- Fatihah buat arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org yg beriman..... amin.

Cuti Sekolah Dah Nak Abis................


Salam semua.... Sedar x sedar hari ni dah last cuti sek. aduh. mesti lps ni sibuk balik. Cuti sekolah pun macam x cuti gak. aduh kerja x siap lagi. Data oh data... bila lah nak hbs. penat dah gue ini. kerana mengadap laptop mata aku pun dah rabun. X sedar mata belah kiri aku ni dah sakit, sejak bergelut ngan data ni. Tp dah amanah n pekerjaan kenalah buat dgn seikhlas hatiku walaupun aku x suka. Malasnya esok nak pi keja. Penat otak, penat mata, x pi mana2 pun cuti sek ni.

Korang pi mana ya cuti seminggu ni? Bagi yang cutilah. hehehe... Bagi yg kena kerja, kerjalah ya. Esok mesti kn cari mood nak ajar anak2 kesyganku itu. hehehe.... hope diorg x lupa apa yg aku ajar sblum cuti ni.. Nantikan cikgu esok ya wahai anak2 muridku.... Mesti korg rindu kat cikgu kan? hehehe.. perasan lak cikgu ni. Harap2 diorg masih igt lagilah kat aku ni. hehehe... Esok pelancaran Minggu Bahasa Melayu. Jd esok mulalah busy ya. hehehe.... Nanti aku cite psl minggu Bahasa Melayu kat korang nantikan ya.... bye2...

Friday, March 18, 2011

Header Baru.......


Header baru? hehe.. aku mmg suka tukar2 header ni. Aduh bl stress wat kerja ni lah kerja aku. Pic tu ms thn lps pi mandi sungai kat ulu yam dengan member2. Seronok. tp ada kisah disebaliknya. Silalah komen ya. aku ni x pndai just wat ikut rasa hati... hehehe... Harap ramai yg suka bc blog aku ni... Tq pd semua yg sudi jd follower aku. Sekian....

Wednesday, March 16, 2011

Kenangan 2010: 1 Malaysia Music Marathon

Salam semua.... Tetiba teringat kenangan pd tahun 2010, kenangan conduct koir bahasa isyarat. Sekolah aku terpilih untuk wat persembahan untuk masuk dalam Malaysia Book Of Record. Persembahan murid Pendidikan Khas 11 jam tanpa henti. Seronok pengalaman ini x kan aku lupakan. Aku terpilih sebab menang tempat ke-2 pertandingan koir bahasa isyarat peringkat sekolah. Aku conduct untuk kelas 3 Kasih( aku lah guru kelasnya) dan 3 Mesra. Kami wat persembahan lagu Hari Ini dan Semalam (sixth sense). Kat bawah ni ada pic n video semasa hari kejadian. hehehehe............ Semoga terhibur.

backdrop majlis tersebut

aku yg tgh conduct...

like this picture.....

ni lah anak2 didikku dgn bantuan pn hasnizah


video

hayatilah... sesunguhnya mereka yg istimewa jg berhak berhibur

Tuesday, March 15, 2011

Omputih Datang Sekolah......


Salam semua..... Dah lama x update. Ni aku nak cite minggu lps, hari khamis. Selalunya hari khamis kami para pendidik di SKPKS akan ada klas bahasa isyarat selama 20 minit, dr kul 1.40-2.00 ptg. Tapi, pada hari tu ada omputih datang dan dia ni adalah juga seorg yg deaf(pekak). Nama dia Rabecca Seamon, dia deaf bkn dr kecik tp masa umurnya 25 tahun. Macamn kt klau mcm tu kan.Walaupun dia deaf tapi dia msh leh cakap n guna implan koklea. Korang tahu x umur dia skrg brp? 50 tahun. Aku tak percaya. She look young. Rahsianya kt kn sentiasa happy. Dia dtg sek bkn nk mlwat tp nak br pengalamn ttg cara2 untuk mengajar atau berkomunikasi dengan deaf person. Dia dtg mestilah speaking, nsb baiklah aku ni faham jg apa yg dia cakap. Tp mmg happy, dia sgt lucu. Kenangan yg sgt indah........... Thanks Rabecca....

Tuesday, March 8, 2011

Aku & Baju Belang.......

Selamat malam semua........... Malam ni aku nak tunjukkan koleksi baju kemeja belang aku. Dulu masa belajar kat UPSI aku x pkai pun. Bl dah start mengajar, aku gila nak beli baju kemeja belang ni... Aku x nk byk tls, cuma nak share pic baju belang koleksi aku....

* baru 2 x pakai dah kn curi


*baju kngan bersama mrd UPSR 09

* baju senang gosok


* antara baju favourite


* baju jenama SUAVE


* baju cepat kedut


* baju paling keras


*baju byk kenangan


* baju paling latest baru sekali pakai


*byk lagi sbnrnya koleksi baju aku ni. x sempat nk tgkap gambar...
* sory semua pic tangkap sndr. hehehe...

Monday, March 7, 2011

Pindah bilik....

Assalammualikum dan Selamat Malam.... Mesti pelik kan? Org pindah umah aku lak pindah bilik. hehehehe... dulu aku duk sorg je. Skrg dah ada roomate n housemate yg prihatin ni minta kami tukar blk supaya kami lbh selesa. x tahulah malam ni leh tido ke x? wlaupun umah tetap sama tp blk yg lain. mcm nak berenang je kat blk yg luas ni..hehehe..... malam ni hujan harap2 leh tido lena... K.lah ni je yg aku nk postkan...sekian.

Saturday, March 5, 2011

Seminggu berkampung di Stadium.............

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia. Seminggu aku berkampung di Stadium Petaling Jaya. Untuk apa ya? Untuk Kejohanan Olahraga MSSD.. Anak mrd aku yg deaf ni kn lawan murid2 normal. Seronok gak bw bdk2 ni, ada byk ragam sampai letih cikgu nak layan. Bukan aku sorg je cikgu yg pi. Ada 3 org lagi n kami bw 22 org murid. Klau hlg abislah kami... Syukur semua ok, xde accident yg berlaku.

Byk gak acara yg bdk2 ni masuk. Tp kami dapat gak bw
1 pingat perak blk. Iaitu menerusi Sharifah Shahirah dlm acara lompat jauh. Bangga pe dia dapat bw blk pingat perak apalagi lawannya lak bdk normal. Dia jg dapat jd finalis dlm acara larian 100 meter. Berbelas2 saringan dan 3 saringan separuh akhir melayakkn dia jd 8 finalis acara tu. perghhh bangga wei kami cikgu2nya. Ssh tau, dah lah nak mulakan larian kn guna bendera bdk normal just dengar tembakan je. X nak lah merepek byk2 kat bwh ni aku uploadkn picture spnjg hr kejohanan..

kulitku semakin gelap..........



kusyuk giler diorg tgk....


sharifah beraksi dlm acara 100 meter.....

pengurus pasukan yg kepenatan...

bestnya tido...


ni lah cik pah @ sharifah.....


"MAJULAH SUKAN UNTUK SKPKS"

Tuesday, March 1, 2011

Aktiviti orang bujang.......

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua........ aktiviti bl hujung minggu org bujang ni x lah menentu sgt. Hari ahad mcm biasalh mesti terlebih tido punya. hehehe... Lps zohor aku ngan roomate kuar pi karok. sampai nak serak suara kami ni nyanyi. lps karok singgah maidin jap roomate cakap nak bl sabun.

Alih2 nak bl sabun kami pi bhgian barang basah. Mula2 nak cr udang nk wat cekodok last2 ternmpk kerang apa lagi kami pun bl lah... hehehe.. Sedap wat rebus ni. Alang2 dah bl kerang kami plan nak makan mlm kat umah je.... MOTIFnya kat sini nak bgtahu yg kami masak..... hehehe.. Nak tgk apa yg kami masak?(sebenarnya roomate aku yg masak aku tgk jer)... Menu2nya ialah.......


chef faizul.....



menu pertama: kerang rebus....

menu kedua: telur dadar....



menu ketiga : ikan sardin sambal....



aku yg menyibuk.....

P/S : Rajin2lah masak.... nanti leh tlg isteri masak.