Followers

Wednesday, November 30, 2011

"CANDID TIME CONTEST"

Salam 1 Malaysia semua...

Hari ni Fik Blogwalking n buka salah 1 blog kawan Fik. Dia ada join 1 Contest. Fik mcm teruja nak join. Ni kali ke-4 Fik join contest tapi x pnh mng pun. Bkn kemenangan yang dicari tapi
penglibatan. X mau bebel banyak... Sapa yang nak tahu sila klik Banner kat bawah ni.....

Ni dia pemilik blog yang anjurkan contest ni,
MUNA RAHIMAH.
Comel x? Comelkan, lagi2 lesung pipit dia tu.
bukan nak raih simpati untung menangg ya.... mmg comel pun.

Ni bukti Fik dah follow blog ni. Jadi Follower ke 1920.


Ok2. Skrg Fik nak pertaruhkan gambar candid Fik untuk Contest ni....

Jeng....


Jeng...


Jeng.....


Picture ni diambil semasa Fik sdg memberi penerangan pada anak murid tentang salah satu aktiviti sukaneka iaitu Meniup Belon Sampai Pecah. Penuh ekspresi kan muka Fik almaklumlah anak murid Fik kan special.... kenalah bg penerangan dgn penuh perasaan. cewah....... wlaupun mcm tu ttp cute. hahahaha *terlebih perasan lak...



Sebelum terlupa Fik nak tagged 2 org kawan blog Fik sapa lagi klau bukan...



P/s : Dah Join.... harap2 yg baca suka...

Tuesday, November 29, 2011

Bila Giliran Aku Pulak........

Sekarang ni musim orang membina masjid @ kawin. Fik byk gak dapat jemputan perkahwinan. Ari ahad baru ni Fik pi ke Majlis Perkahwinan kawan baik housemate Fik dan dia juga dah jd kawan Fik. 3 tahun kot kami knl. Orang lain dah pun kawin bila lah pulak giliran Fik kan.*tungguuuu........... Klau ada jodoh dan sampai seru adalah nanti. Doakan untuk Fik ya.


Tahniah!!! Sama Cantik Sama Padan......




Kami setia menunggu untuk bergambar dengan dua mempelai ni...


P/S: Nanti aku kawin nak wat tema warna apa ya? hihhhi berangan....

Tidak dapat dibeli......

Salam semua...... Dah lama Fik dah mengupdate blog. Busy je memanjang...Start dr sukan sekolah hinggalah ke minggu lepas. Fik nak cerita sikit tentang pengalaman yang x dapat dibeli di mana-mana supermarket mahupun di butik. hehe * mengarut lak. 14-17 Nov yg lalu Fik telah membawa pasukan sekolah yg mewakili negeri Selangor ke pertandingan Koir Bahasa Isyarat Peringkat Kebangsaan di Hotel Marina Best Western , Lumut Perak. *mmg sgt best hotel ni. Kali pertama beraksi di pertandingan koir yg penuh gemilang ni. Biasanya bertanding kat sek n buat persembahan je. Bagi yg x tahu, pertandingan Koir Kod Tangan ni disertai oleh Murid-Murid Pendidikan Khas Bermasalah Pendengaran. Mereka menggunakan isyarat tangan untuk memberikan makna bagi setiap patah lagu. Fik yg conduct mereka kerana mereka tidak dapat mendengar.*skemanya ayat kan....hihihi. Pasukan Selangor mempersembhkn 2 buah lagu iaitu Tekad nyanyian Hazami dan I have a dream dr Westlife.


*bukti yg Fik tengah conduct.
(mengigil tu sbb yg jadi hakim lecterur masa belajar dulu)


*aksi anak2 muridku. sama x?

*Kontinjen Selangor.

* Dinner....

* bersama rakan guru dari Sarawak, Ismadi.

* Kak Nonie, berbaju batik (knl kat Fb je last2 dpt jmpa) dan
yg sorg lg tu kak epy, rakan sekuliah dulu.


* Function terbesar, MALAYSIA BOOK OF RECORD.
Koir Kod Tangan terbesar di Malaysia (241 orang)
Fik, Ismadi n Kak epy antara 5 org yg conduct Koir ni.

*bergambar kenangan bersama sijil penyertaan.
Kontinjen Selangor hanya dapat Hadiah Saguhati je.

*posing kat dlm hotel yg mmg bestsgt... klau blh x nk blk.


P/S: Pengalaman ni x kan Fik lupakan. Terima kasih pada semua yg membantu Fik, klau x Fik x dpt melaksanakannya. Tahun dpn kt masuk lagi buat yg lagi mantap.

Tuesday, November 8, 2011

Tahun ke-3 tanpanya....

Hari ni 8 November dah genap 3 tahun arwah pergi meninggalkan dunia ini. Arwah sangat baik, isteri mithali kepada seorang suaminya, ibu pengasih terhadap 4 orang anaknya, nenek penyayang kepada 18 orang cucunya. Sesunguhnya Fik amat terasa bila kehilangannya. Arwahlah tempat meluahkan berita gembira dan juga sedih. Kini tiada siapa tempat untuk Fik mengadu. Hanyalah pada kawan2 yg rapat dengan Fik sahaja. Pada tarikh ini jugalah Fik rasa menyesal x dapat meratapi jenazah arwah buat kali terakhirnya. Maafkan Fik...... Fik rasa terkilan x sempat nak membalas semua jasa baik arwah. Ya Allah tempatkanlah arwah nenek ku di kalangan orang2 yang beriman. Kepada rakan2 yang beragama islam tolonglah sedekahkan surah al-fatihah kepada arwah nenekku... ARWAH NORIAH @ AMINAH BINTI MAT SALLEH.....


thanks pada siapa yg sedekahkan al fatihah kepada arwah. Hanya Allah yg mampu balas jasa kalian.

Jatuh hati pada BOBY..........

Salam Aidiladha semua..... Fik dah balik dr kampung. Ada cite ekslusif dari kampung. hihihi.. jgn berprasangka buruk ya dgn title hari ni. BOBY? siapa ya BOBY yg Fik mksudkan ni. hihi... sebenarnya BOBY ni ialah Iguana peliharaan my cousin. sbnrnya BOBY ni iguana betina n skrg dia tgh bertelur. Cousin Fik pelihara 2 ekor tp yg seekor lagi, ganas sikit sbb jantan kan. hihi... Mula2 Fik x berapa berani nak pegang tp bila dah mula pegang syok wei.... hihihi. Rasa nak cari sepasang nak pelihara. hahaha..... Korang ada x haiwan peliharaan mcm ni? Fik kat kg je ada kucing 10 ekor. Kat sini x smpat nak pelihara haiwan... Klau dapat pelihara iguana ni apa ya Fik nak bg nm? *mengarut je...mcm ada masa nak jaga. hihihi
berani kan Fik pegang BOBY....

BOBY pkai rantai sbb dia betina..... hihihi


BOBY yang sangat manja......


Sapa yang ada haiwan leh lah cite skt kat FIK psl keunikan haiwan peliharaan korang tu?

Saturday, November 5, 2011

Aidiladha...........

Salam semua.... Dah lama Fik x update blog, busy skt sekarang ni. Fik ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha.... Semoga kita menghayati hari raya korban ini dengan penuh kesyukuran....
Fik balik kg dulu... bye...