Followers

Wednesday, February 29, 2012

Thanks Qarl.....




Posto... Posto... Hari ni Fik dapat POSLAJU.... Nak tahu x dari siapa? hihihihi Fik dapat POSLAJU dari seorang blogger juga iaitu MrQarL. Nak tahu x kenapa Fik dapat POSLAJU ni? Fik beli barang? Fik nak tuition ngan QARL? Bukan2... Klau ada yg ingat Fik ada join 1 segmen dari QARL... Klik kat link ni klau mahu tahu( kompilasi hits ). Nak tahu x apa yg ada dlm bungkusan POSLAJU ni? Meh kita tgk next picture...


Fik dapat CD KOMPILASI HITS SEMATA-MATA SELAMANYA... Terima kasih pada QarL.. X sangka Fik leh dapat, ni 1st time Fik dapat setelah join banyak contest kat BLOG... Usaha tanpa jemu pasti akan berhasil. 


QarL pun ada bagi satu Business Card kat Fik... Bukan perniagaan jual2 barang ok. QarL ni bakal guru inggeris so dia wat tuisyen bahasa inggeris. Sealiran ngan Fik rupanya, tapi Fik bknlah pandai bahasa inggeris pun. Fik nak tuisyen ngan QarL boleh? hihihihi.... Sekali lagi Fik nak ucapkan terima kasih pada QarL. Sekian....

P/S: CD ni pencetus semangat nak join byk contest lagi.. hihihi

Monday, February 27, 2012

RASMINYA.......



Nampak x gambar pe kat atas tu? Ni lah raket badminton baru Fik.... Semalam beli n hari ni dengan rasminya Fik main.... Hihihihi..... seronok2. Hari ni member2 semua rasmi raket baru msg2. Dah dah kali ke-5 ktorang main badminton. sebelum main kami akan pilih bergu masing2 so apa lagi guna cara masa kanak2 dulu, LAT TALILAT LALI TAMPLOM.... Seronok jer kan...Diorang ckp Fik dah makin bagus main (kembang hidup sat)..... Bila dah suka sesuatu permainan tu kita mesti sanggup hbskan duit untuk mendapatkannya... Terima Kasih ya kawan2.. Hari jumaat First game menentang cikgu sekolah lain.. Boleh ke Fik main ni? Nasib baik bergu klau perseorangan confirm semput. Doakan Fik dapat perform baik malam tu ya.... K.lah dah penat, Fik nak beradu lak... 

P/S: Esok nk pilih bergu masing2... sapalah bergu Fik ya?

Sunday, February 26, 2012

Sahabat Selamanya.....


"Hujan yg turun bagaikan mutiara...... sejak bbrp minggu ni Shah Alam dituruni hujan hampir setiap petang..... Sejuk je, tu asyik nak tidur di buatnya. Korang semua ada SAHABAT x? Fik ada.... Alhamdulilah... Sangat memahami sahabat Fik ni... Dia ada masa Fik perlukan seseorang utk meluahkan segala kesedihan Fik. Sangat2 bertuah. Walaupun dia duk jauh, Dia sanggup datang jumpa Fik. Thanks ya... 


Fik harap korang pun ada gak. Carilah SAHABAT bila kita senang dia ada, dan bila kita ssh dia masih bersama kita. Betul ke bila dah ada BF/GF @ SUAMI/ISTERI kita akan tinggalkan SAHABAT kita? Fik harap  Fik x macam tu? SAHABAT susah nak jumpa tapi kawan sangat senang dapat lagi2 bila kita ada kepentingan kepada mereka. Fik paling x suka bila ada kawan yg ada bila dia sedih n bila dia senang dia tinggalkan kita. Dulu masa sekolah Fik ada kawan baik yg sangat baik ngan Fik. Sekarang dah x macam dulu lagi... Mungkin kerana persekitaran ataupun kerana perbezaan kerjaya.

Fik harap Fik akan menjadi Sahabat yg terbaik, Fik x kan sia2kan persahabatan kita. Semoga kita menjadi SAHABAT buat selama2nya... Amin...


Wednesday, February 22, 2012

Ketentuanmu.......



"Tenang sayang..... ku pasti akan datang... Yakinlah aku menjemputmu." Tu lah bait2 lagu yg buat Fik sedih, menangis dan kecewa.. Ya Allah xde sapa yg Fik nak jemput kecuali Allah yg akan menjemput Fik satu hari nanti. Fik janganlah nak bersedih lagi kerana itu semua ada Hikmahnya. Mungkin ada yg baik akan datang kepada Fik. Terima Kasih kerana memberi peluang Fik berperasaan seperti ini. Kata orang klau kita sedih jangan dengar lagu2 sedih sbb akan menambah lagi kesedihan kita itu. Tapi lagu2 mcm ni lah buat kita rasa feeling... Aku sentiasa Redha pada ketentuanMU Ya Allah. Fik nak buang segala kekecewaan Fik ni jauh2.... Fik nak buka buku baru.... Terima Kasih atas segala2nya. Doakan yang terbaik utk Fik ya kawan2.... Amin....

Tuesday, February 21, 2012

GELAGAT SI COMEL


Hari ni Fik nak sambung cerita pasal smlm tentang murid2 yg Fik ajar Koir Kod Tangan sempena persembahan untuk mesyuarat PIBG.....Tadi dapat snap gambar dgn diorang... Kami kan FOTOGEDIK... hahahahaha FOTOGENIK k..... hahhaahah    x nak bebel byk2 meh tengok gambar yg lain lak... 






Comel2 kan diorang, walaupun tidak dapat mendengar mereka sama seperti murid2 normal lain... 

P/S : X sabar nak dapat anak secomel diorang ni... hahahaha...

Monday, February 20, 2012

BAKAL PERINTIS KOIR KOD TANGAN



Salam hari Isnin...... comel x gambar anak murid Fik kat atas ni? hihihi.... Minggu lepas pada hari khamis masa meeting untuk AJK Perlaksana Mesyuarat PIBG, Fik diberikan tugas untuk AJK Persembahan. Fik kena incharge salah satu persembahan dan Fik kena latih Koir Kod Tangan bagi murid Tahap 1. Ni semua sbb menang pertandingan Koir Tahap 1 tahun lepas. So Fik pilih lah 8 orang murid iaitu 4 orang lelaki dan 4 orang perempuan. Sorry gambar murid perempuan xde sbb ni pun member yang snapkan. Nak lati murid tahap 1 ni mmg perlukan kesabaran... dan x boleh nak marah2 diorang nanti ada yg merajuk. Klau korang nak tau gambar 4 orang murid laki ni , 3 org daripada mereka adalah adik beradik. 

Masa Fik latih diorang tadi, ramai cikgu2 yg tengok dan ramai yg tergoda dengan keCOMELan diorang termasuk dengan keCUTEan cikgu yg latih diorang.... hihihi Fik perasan. Tadi saja pilih2 baju untuk diorang dan diorang sangat comel bila pkai macam ni. Fik akan latih diorang setiap hari, sepanjang minggu ni. Harap2 diorang x terkejut sebab diorang adalah perintis untuk KOIR KOD TANGAN.... Nanti Fik akan srh member2 rakam persembahan mereka masa hari PIBG nanti....


P/S : Thank Cikgu Siti Nur Ain sebab bg Fik bluetooth picture ni...


Sunday, February 19, 2012

Album Kompilasi Hits Semata-Mata Selamanya

*klik banner utk ke contest ni...

Salam Hujung Minggu..... Tadi pi blogwalking kat salah satu blog kesukaan Fik dan tetiba terbaca 1 contest yang agak menarik. Dah lama x ada CD lagu. So nak cuba nasib kat contest yang Qarl anjurkan ni. Lagipun Fik mmg suka dengar lagu so leh dengar lagu puas2 klau dapat CD ni...... Meh tengok gambar kat bawah yg Fik amik dari blog Qarl

Awi Rafael

Akim

 Fiq


Fik nak senaraikan 10 lagu yang terdapat dalam album ni iaitu :

1. Mesti Ada Cinta - Akim & Fiq
2. Bila Aku Jatuh Cinta - Awi Rafael
3. Kisah Dongeng - Stacy
4. Awan Nano - Hafiz
5. Cinta Teragung - Hazama
6. Luar Biasa - Shahir
7. Hitam Manis - Filsuf
8. Cinta Benar Cinta - Wana
9. Secupak Dua Cupak - Jamal Abdillah
10. Hatiku Milikmu - Nera

Fik dah penuhi semua syarat yang Qarl minta... Harap2 tersenarai sebagai pemenang. hihihi... Fik mencuba nasib lagi. Ni kali kedua try ikut contest kat blog Qarl. 1st dulu masa Qarl nak bagi novel Ombak Rindu...

P/S : Cuba2 mana tahu ada rezeki....



Tuesday, February 14, 2012

Orientasi....

Salam hari Selasa semua..... Pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad lepas, pihak sekolah tempat Fik mengajar mengadakan Orientasi Pengawas Sekolah, Pengawas PSS dan Pembimbing Rakan Sebaya (PRS), Fik salah sorg Fasilitator bg 2 program iaitu Riadah dan Burung Hantu... Sebenarnya Fik jd jurukamera bg program ni... Jom tgk gambar masa Fik join...



Best layan diorang main game ni... 




Best kacau diorang masa wat aktiviti Burung Hantu, sampai ada yg nangis. Klau murid normal di takutkan dgn bunyi-bunyian tapi anak2 murid Fik di takutkan dengan sentuhan. al-maklumlah mereka kurang daya pendengaran dan ada yg memang x mendgr langsung...

P/S: Kesian kawan baik Fik x dpat pi jalan mana2 sebab Fik busy... Sorry ya.... 

Sunday, February 12, 2012

MERAH, BIRU @ HIJAU?

Sambungan entry sebelum ni dan adalah 2 org je yg teka, dan kedua2nya teka rumah Biru yg menjadi juara perbarisan sempena Sambutan Maulidur Rasul kat sekolah Fik. Dan jawapan mereka adalah.....klik sini untuk entry sebelum ni.


BETUL!!!!!






Gambar kenangan di Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah...

Keputusan Perbarisan dan Perarakan Maulidur Rasul.

Johan :
RUMAH BIRU (USAHA)

Naib Johan: 
RUMAH HIJAU (BERJAYA)

Ketiga:
RUMAH MERAH (YAKIN)

P/S: Lepas ni KARNIVAL PERMAINAN lak.....


Friday, February 10, 2012

MAULIDUR RASUL 1433 HIJRAH


Salam hari jumaat yg penuh keberkatan..... Hari ni kat sek Fik telah diadakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul. alhamdulilah sambutan telah berjalan dengan jayanya. Tahniah kepada semua warga sekolah kerana bertungkus lumus bg melncarkan majlis sambutan ini. Tanpa bantuan semua, pasti ianya tidak berjalan lancar seperti tema Maulidur Rasul bg tahun ni "PERSEFAHAMAN ASAS PERPADUAN UMMAH". Seperti tahun sebelumnya kami akan berarak sambil melaungkan selawat.... Tahun ini juga diadakan pertandingan perarakan dan perbarisan bg setiap rumah sukan... 




Klau korang setiap rumah sukan ada banner msg2, ni hasil murid dan cikgu yg bertungkus lumus menyiapkan banner ni. Hasilnya sangat memberangsangkan... Korang rasa mana yg plg cantik? meh aku tunjukkan dgn lbh jelas banner bg setiap rumah sukan...

RUMAH MERAH (YAKIN)

RUMAH BIRU (USAHA)

RUMAH HIJAU (BERJAYA)

Untuk pengetahuan semua, pertandingan ini bukan menilai banner, tp perbarisan dan prop yg digunakan iaitu pakaian dan kekemasan...

P/S:CUBA TEKA RUMAH MANA YG MENANG? *nanti fik akan upload pasukan mn yg menang untuk entry yg akan datang.

Tuesday, February 7, 2012

Neelofa... Aku Sudah Jatuh Cinta.....


Hari ni cuti sempena Thaipusam tapi Fik x sambutlah....hihihi.. Mesti korang dah tau kan apa yg Fik buat hari ni. Fik pi tgk wayang cite AZURA 2011.... Klau korang nak tau cite AZURA yg first lakonan Jamal Abdillah dan Ogy Ahmad Daud tu sama usia ngan Fik. Baru tahu sebenarnya... hahahaha.. Meh nak cite sikit pasal citer AZURA 2011.



Pelakon cite ni dah OK, Shah Jazle dan Buah Hati Fik NEELOFA, dan2 ngaku. oppsss.. habislah klau wartawan tahu ni. Dah2 jangan nak perasan ya Fik. Cite ni jalan citer dia xdelah membuatkan Fik tido or boring. ada part lawak n ada part romantik. Tapi part sedih dia kureng sikit sbb x leh buat Fik menitiskan air mata sedikit pun. Lagi 1 watak ayah Zack dlm cite ni kurang sesuai sbb Afdlin Shauki yg berlakon, boleh gelak sbb teringat lawak dia masa masuk MAHARAJA LAWAK MEGA... Fik plg suka bila ada kemunculan OGY dan FAIZAL HUSSIN, menggamit nostalgia cite sezaman tu. Fik hanya mampu bagi 2.5 bintang jer. So sapa yg suka cite melayu macam Fik leh lah tgk cite ni. Ok je klau kita support cite melayu...Ayat paling best dalam cite tu adalah ayat dari SHAH JAZLE (ZACK) yg berbunyi:

" Isteri Rasullulah pun membimbing Rasullulah sebelum Rasullulah menjadi Khalifah"

So, lepas ni Fik nak cari isteri yg boleh bantu or bimbing Fik ke jalan yg benar. So janganlah ego sangat dan ingat harta kekayaan x menjamin kebahagiaan. JOM LAYAN CITE MELAYU !!! lagi2 bila NEELOFA berlakon... hahahahahaha..



P/S: Seronok dapat layan cite melayu...