Followers

Friday, April 22, 2011

Minggu Busy....

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua...... Minggu ni amat busy bg fik. penat sgt... 4 hari berturut2 sampai umah pkl 7 .30 malam.... penat sgt2. Sebabnya.... ada karnival permainan. hari isnin ada bola jaring n bola sepak, selasa lak bola sepak (separuh akhir & akhir), rabu dan khamis ada badminton. Penat tp sgt seronok... minggu ni gak fik sepatutnya menggantikan org pergi kursus. penat asyik pi kursus gantikan org ni.Hanya Allah sj yg tahu perasaan fik... alhamdulilah ada yg sudi membantu fik utk tidak ke kursus itu. Bukan fik nak tolak tp fik dah penat dgr cemuhan dr org padahal fik hnya gantikan org sj. Yg pntg fik gembira dapat bersama2 dgn anak2 mrd , melihat mereka bermain amat menyeronokkan fik... hari ni fik dapat srt pi kursus, tp perasaan berlainan sbb ianya mmg atas namaku. fik pergi dgn hati yang ikhlas...

Monday, April 11, 2011

E.D.I.T PICTURE

As salam semua... fik bljar skt2 edit pic xdelah profesional mn pun. Try lah tgk ya. Lps tu komen... Hehehe.. kn byk bljr ni....




mcm lukisan tgn kan...






Sunday, April 10, 2011

S.A.H.A.B.A.T

"Sahabat bukan buih sabun yang dipegang pecah
tapi umpama bulan,bintang & matahari yg sentiasa
menemanimu biar pun siang berganti malam."


"Nilai persahabatan diukur dengan kejujuran
bukan kebendaan, jadilah ubi yg bertutup rapat,
bukan kek yg berkrim tetapi dihurungi lalat...."


" Sahabat yg beriman ibarat mentari yg menyinar,
Sahabat yg setia bagai pewangi yg mengharumkan,
Sahabat sejati pendorong impian,
Sahabat berhati mulia membawa kt ke jalan Allah."


Friday, April 8, 2011

Syukur Alhamdulilah.......

As salam....... Syukur kpd Allah s.w.t akhirnya fik dah lulus INDUKSI, hampir 4 bulan menunggu keputusan akhirnya terjawab segala2nya. Bila dah lulus induksi x sabar nak sah jawatan lak. Lepas sah jawatan leh lah buat byk benda contohnya:

  • buat loan beli umah
  • sambung belajar (master)
  • pindah sekolah (maybe)
  • dan
  • kahwin (dah nk kawin ke fik ni?)

Thanks pada semua kawan2 yg wish ms dlm kursus induksi n selepas result kuar.Kepada siapa yg belum pi INDUKSI fik ucapkan selamat berjaya nanti... sekian...

Tuesday, April 5, 2011

Lanun Kulinari....

Inilah LANUN KULINARI.......

Salam semua... siapa ya mamat ni? Lanun? Kat atas darat pun ada lanun ke? hehe.... Ni member FB fik. Fik dah minta izin dari tuannya utk copy pic dan post dlm blog fik. Nama glamournya ISKANDAR KENARIEYS. Nak tau nm sebenar dia knlah tanya empunya diri. hehehe.. Kenapa fik ckp dia lanun kulinari sbb dia wat tema lanun utk PERTANDINGAN KULINARI kat kuantan baru2 ni. Mmg kreatif mamat ni dah lah muda lg.(jgn kembang hidung ya is) hehehe.. Tengoklah hasil dari ilham kreatif dia ni.

seriusnya......

IS sedang mencurahkan segala kemahiran

gaya, mutu, keunggulan....

sedang membodek hakim.. Opps... silap..
sedang memperagakan hasil..

ada ke org nak duduk tempat tu....
siap ada pedang lagi.

pandangan dari tepi..

hasil yang sangat cantik...
tidak blh dinafikan lagi...


Nak tahu apa keputusannya....
Tunggu!!!!!!!!!
FIK akan update lagi nanti...

Monday, April 4, 2011

ABPBH 2010....

Selamat malam semua...... puas hati tgk ABPBH dr pengacara sampailah pemenang dan persembahan. Aku nak kongsi ttg artis yg aku minat dan diorg mng.... hehehe....



Sixth Sense (artis duo/kumpulan popular &
artis mobile popular)



Farah Fauzana (penyampai radio popular &
pengacara TV popular)


Shaheizy Sam (Pelakon Filem Popular &
ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR)

Sunday, April 3, 2011

KOIR AMAL 2011

Salam semua.... Pada 25 hb Mac yg lalu, telah diadakan koir amal bahasa isyarat di UiTM, Shah Alam. Fik pun join sbb kn buat persembhn. Conduct anak murid. Thanks to UiTM sbb buat event ni utk membantu anak2 muridku. Thank a lot. Fik conduct lg biasalah Hari Ini dan Semalam versi Sixth Sense. Happy walaupun pnt, kat bwh ni ada sikit pic n video pd hr tersebut. Have fun...

sebahagian anak murid yg aku conduct

aku yg tgh busy siapkan mereka

bergambar kenangan


video
aku yg conduct : hari ini & semalam

video

mama papa (kak masetah conduct)

video

baik2 sayang : uitm student



Minggu Panitia Bahasa Melayu.....

Salam semua..... Kali ni aku nak tukar lah skt ayat aku dlm blog ni. aku nak membiasakan diri dgn pertukaran AKU kepada FIK.... Setuju x? hehehe..... Sebenarnya nm fik ni kawan2 sekerja yg pgl. simple kan. K.lah fik x nk melalut, berbalik kpd minggu panitia Bahasa Melayu.. fik nak minta maaf x sempat nak update, busy n ada masalah kesihatan sikit. Hari ni dah ok, Selama 2 hari, aktiviti panitia ada 3 iatu untuk tahap 1 dan tahap 2.


Hari Pertama(23 mac 2011)


Aktiviti PETA MINDA (idea fik ni…..)

Pemenang Tahap 1

N0.1- kumpulan 11 (AVANZA)

N0.2- kumpulan 12 (INSPIRA)

N0.3- kumpulan 16 (MANJA)

Pemenang Tahap 2

N0.1- kumpulan 3 (TOYOTA)

N0.2- kumpulan 4 (GEMINI)


N0.3- kumpulan 2 (BOSS)

Hari Kedua (24 Mac 2011)

Aktiviti Kembara Bahasa(ala2 explore race)

X sempat nak amik pic sbb fik pun main skl. Sempat tgkap pic ngan ank murid yg sama group. Kami mng no 1. Hidup group Ultraman 3.



Kumpulan 6 (ULTRAMAN 3) JUARA!!!!

Kumpulan 2 (BOSS) no. 3


Senarai Markah Kembara Bahasa


Aktiviti Ting2 Bahasa x ada pic sbb fik join kembara bahasa. Aktiviti berjalan serentak.Thanks kpd semua yg join dan membantu panitia Bahasa Melayu. Jasamu Dikenang...