Followers

Saturday, August 17, 2013

BLOG NI DAH NAK TUTUP....

Assalamualaikum dan selamat hari raya....

Fik dah nak tutup blog ni. Fik dah ada blog baru... Klau sudi pi lah sana.  klik sini  FIKIRAN HATIKU..

Jangan tanya kenapa Fik nak tutup blog ni. Tq semua yang sudi baca blog Fik.

Wednesday, May 1, 2013

PEMENANG "MY CAREER PHOTO CONTEST"



Assalammualaikum semua... Maafkan Fik sebab mengambil masa terlalu lama untuk mengeluarkan keputusan bagi contest yg Fik buat ni. Fik busy sikit dan mengalami masalah kesihatan. Fik masih x sihat hari ni tapi cuba untuk memilih pemenang. Harap kalian berpuas hati. Maafkan Fik ya...

Pemenangnya adalah : 


Tempat pertama :

*klik gambar utk ke link pemenang


Hadiahnya :  1 x header blog (tebus di sini : ZIYAD )
                    Novel (tebus di sini : FIK)
                    top up rm5 (tebus di sini : EMAS PUTIH)


Tempat kedua : 

*klik gambar utk ke link pemenang

Hadiahnya :
1 x header (tebus di sini : ZIYAD )
Novel (tebus di sini : FIK)

Tempat ketiga :

*klik gambar utk ke link pemenang

Hadiahnya : 

Tuala + Kerongsang (tebus di sini : FIK)


Top Refferal : Set Sudu (tebus di sini : FIK)

Pemenangnya ialah : http://pastagurlz94.blogspot.com/2013/03/my-career-photo-contest.html



9 x top-up RM5 :



*siap yang menang toup bawah AQILAH PM Fik...
2 x Kain Pelikat :  (tebus di sini : FIK)



P/S : Tahniah buat yang terpilih... Maafkan Fik dan doakan Fik kembali sihat ya.


Monday, April 22, 2013

Hargailah Sahabat Anda..





Salam semua... semalam duk tgk2 FB terjumpa lah video kat atas tu... Bila tengok wah touching sesangat, siap leh menitis air mata. Mungkin zaman sekarang kt dah jrg jumpa kawan2 or sahabat yg macam tu. Kita akan menghargai kawan kita bila dia dah xde dan bila kita susah. bila senang kita dah x ingat dia. Harap2 Fik x menjadi sedemikian. Fik selalu cuba untuk menjadi sahabat yang baik tapi kadang2 kesabaran kurang so... apa lagi mulut pun menjadi lazer. Harap2 kita semua amik iktibar dr video ni. Video yg mengingatkan Fik pada sahabat yg baik dengan Fik. Sangat merinduinya... Menangis bersama.. ketawa pun bersama. tapi masa telah berubah. hanya tinggal kenangan.

Thursday, April 18, 2013

PESERTA "MY CAREER PHOTO CONTEST"





Wednesday, April 17, 2013

"MY CAREER PHOTO CONTEST"



Salam hujung minggu buat semua... Seperti yang Fik janjikan yang Fik akan buat satu lagi contest dan janji Fik itu Fik tepati ok...

  • Tulis satu entry yang bertajuk "MY CAREER PHOTO CONTEST"
  • Tampal banner kat atas tu dan linkkan ke entry ini
  • Korang hanya perlu upload sekeping GAMBAR TANPA EDIT dan KREATIF berkisahkan tentang karier anda. Bagi yang belum bekerja anda boleh jg join contest ini, just letakkan gambar anda bersama rakan sekolah, rakan kolej dan sewaktu dengannya.
  • Ceritalah sikit pasal gambar tu ya.
  • Letak link entry korang kat bahagian komen entry ni.

Jangan lupa Follow blog yang sponsor hadiah untuk contest ini. (WAJIB TAU)






Like Fan Page di bawah (WAJIB TAU)







Follow Twitter (X WAJIB)

EMAS PUTIH

Kalau sudi jenguk2lah blog ni  http://tempahaneditfree.blogspot.com/




HADIAH MENARIK MENANTI ANDA :

10 x TOP UP RM5 (sponsor by EMAS PUTIH, PUTERI INSYIRAH & NORAQILAH)
2 x HEADER BLOG (sponsor by ZIYAD)
2 x NOVEL (sponsor by Fik)
2 x KAIN PELIKAT
1 set sudu
Tuala
Kerongsang

TARIKH PENYERTAAN :

Mula 17 MAC 2013 dan akan Tamat pada 17 APRIL 2013 (pukul 11.59 p.m)
P/S : Pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yang kreatif dan menarik. 

JOINLAH YA....

Thursday, April 11, 2013

Short Segmen : Like and Win!

klik banner untuk ke segmen...

Assalammualaikum semua... tetiba mlm ni ternmpk segmen ni.. Jap lagi dah nak tutup. Fik dah join... cuba2 nasib jer.. hihihi

short, easy and save my time.

cepat2 join! masa masih ada lagi..


Tuesday, April 9, 2013

3 Bulan...


Hari ni dah genap 3 bulan arwah pergi.... Masih teringat saat menerima panggilan daripada mak yg mengatakan arwah dah xde, terkedu, x tahu nak cakap apa, menangis, x boleh nak tidur, pasang surah yassin... Sangat sedih sebab arwahlah, atuk tempat bermanja sejak kecil. Apa yg cucu dia nak dia pasti akan penuhi. Ingat waktu kecik2 dulu, dia habiskan byak duit dia utk cucu2 dia, belikan makanan ringan, air kotak, coklat, buah dan banyaklah. Arwah x pernah mengungkit apa yg dia buat untuk anak2 dia, cucu2 dia, dia rela habiskan duit dia utk melihat cucu2 dia cukup makan, cukup pelajaran. Klau cucu2 dia balik, dialah org paling excited tanya. 

Teringat masa lepas SPM, Fik kerja di stesen minyak bersama arwah. Sampai hari ni Fik masih ingat,macam benda tu baru sangat berlaku. Dia tolong belikan makanan klau kami kerja shif pagi, dia datang umah ambik Fik utk pergi kerja. Cakap apa saja mesti dia akan lakukan utk kami semua, anak beranaknya. Kenangan ini sangat sukar untuk dilupakan. Tahun ni dah xde atuk untuk kami raikan hari raya. Mesti sangat x happy, dah xde sampul duit raya untuk arwah lagi. Dulu masa arwah nenek x sempat pun nak bagi duit hasil kerja untuk arwah nenek. Rindu sangat dengan nasihat mereka berdua yg x jemu2 menasihatkan cucu2nya berjaya dalam pelajaran. Mereka berdualah tempat Fik menumpang manja, meluahkan masalah yg ada dan segala2nya dengan mereka.

Apak, amier @ Fik doakan apak ditempatkan bersama orang2 soleh. Saat melihat apak sebelum dikebumikan, sangat sayup hati Fik. Wajah apak bersinar2, Fik nangis x henti2 sebab Fik x sanggup kehilangan apak. Kesian apak menanggung kesakitan, tapi Fik x tahu macamana nak buat. Ya Allah, ampunkanlah segala dosa2 arwah atukku, tempatkanlah dia di syurgamu Ya Allah.. Alfatihah buat arwah atukku.. Mohamad bin Din.. 

Sunday, April 7, 2013

Keputusan ABPBH 2012


Keputusannya :


Artis Baru Lelaki Popular : Aiman Hakim Ridza ( ramalanku salah)
Artis Baru Wanita Popular : Wawa Zainal (ramalanku salah)
Artis Duo/Berkumpulan Popular :Black feat Malique (betul ramalanku)
Penyanyi Lelaki Popular : Hafiz (betul ramalanku)
Penyanyi Wanita Popular : Shila Hamzah (betul ramalanku)
Pelakon TV Lelaki Popular : Aaron Aziz (salah ramalanku)
Pelakon TV Wanita Popular : Nabila Huda (salah ramalanku)
Pelakon Filem Lelaki Popular : Shaheizy Sam (salah ramalanku)
Pelakon Filem Wanita Popular : Yana Samsudin (betul ramalanku)

Artis Komedi Lelaki Popular : Zizan Razak (betul ramalanku)
Artis Komedi Wanita Popular : Didie Alias (ramalanku salah)
Pengacara TV Lelaki Popular : Aznil haji Nawawi (ramalanku salah)
Pengacara TV Wanita Popular : Fara Fauzana (betul ramalanku)
Penyampai Radio Lelaki Popular : Faizal Ismail (betul ramalanku)
Penyampai Radio Wanita Popular: Fara Fauzana (betul ramalanku)

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat : Kumpulan Search
Anugerah Bintang Popular : Shaheizy Sam

8/16 je yg betul... hihi

Fik di takdirkan untuk x menjadi pak nujum sebab banyak yang salah. hihihi....Tahun ni macam hambar je tapi lagu2 lama yg menyelamatkan ABPBH tahun ni.  

Ramalan untuk ABPBH


Salam hujung minggu buat semua... Fik nak buat ramalan untuk keputusan ABPBH 2012. Lagi beberapa minit jer ABPBH akan berlangsung.


Artis Baru Lelaki Popular :Izzue Islam
Artis Baru Wanita Popular :Emma Maembong
Artis Duo/Berkumpulan Popular :Black & Malique
Penyanyi Lelaki Popular : Hafiz
Penyanyi Wanita Popular :Shila Amzah
Pelakon TV Lelaki Popular :Johan As'ari
Pelakon TV Wanita Popular :Neelofa
Pelakon Filem Lelaki Popular : Aaron Aziz
Pelakon Filem Wanita Popular :Yana Samsudin
Artis Komedi Lelaki Popular :Zizan Razak
Artis Komedi Wanita Popular :Noorkhiriah
Pengacara TV Lelaki Popular :Zizan Razak
Pengacara TV Wanita Popular :Fara Fauzana
Penyampai Radio Lelaki Popular :Faizal Ismail
Penyampai Radio Wanita Popular: Fara Fauzana
Anugerah Bintang Popular : Zizan Razak/Yana Samsudin/Aaron Aziz


P/S : Terpaksa pilih 3 orang ni sebab x sure.. hihi


Thursday, April 4, 2013

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Monday, April 1, 2013

Pengurus Pasukan? Biar betul.....


\


Salam 1 April semua... Sehari sebelum cuti sekolah hari tu adalah seorang cikgu bola jaring datang berjumpa dengan Fik dan dia cakap Fik kena tolong dia jadi PENGURUS PASUKAN untuk team bola jaring sekolah yang disertai oleh murid perempuan. Fik cakap BIAR BETUL? Dia cakap memang betul sebab bila tengok2 cikgu2 bola jaring semua pregnant dan yang lain2 cikgu perempuan busy sikit dengan kerja masing2. Fik cakap ok jer...Tapi dalam hati banyak yg Fik fikir... Malu lah pulak sebab mesti ramai cikgu perempuan yg datang esok, harap2 adalah cikgu lelaki... 

Sebenarnya Fik ada pengalaman bermain bola jaring untuk team lelaki masa di UPSI dulu, jadi GK di sebabkan ketinggian Fik diorg pilih, atas niat membantu kawan2 Fik joinlah. So pengalaman tu adalah sikit. In Sha Allah esok akan jalankan tugas dengan sebaik mungkin. So esok Fik xde kat sekolah lah. Kebetulan esok pemantau nak datang, so Fik terselamatlah dr pemantauan itu. hihihihi...

Doalah ya Fik x malu esok ya kawan2... susah2 sangat esok Fik xyah cakap just bahasa isyarat jer. hihihi

P/S : SYMP (Saya Yang Menurut Perintah)

Sunday, March 31, 2013

Senyum x semestinya gembira....



Selamat malam semua... berteman lagu istikarah cinta ni. Fik nak ceritakan sesuatu yg dah lama ada di benak hati Fik. Fik memang seseorang yg sangat suka senyum. Bila sampai tempat kerja, Fik senyum jumpa kawan2 sekerja, jumpa anak2 murid, bergosip (ooopssss.....). Tapi di sebalik senyuman Fik tu, hanya Allah yang tahu. Sejak berdikari pergi tempat kerja sendiri ni, Fik akan sampai seawal kul 7 pagi. Fik akan termenung menunggu anak2 murid Fik habis makan pagi, diorg akan datang dekat Fik nak tengok apa yg Fik pakai, siap belek2 lagi. Seronok tengok kenakalan mereka bermain bersama kawan walaupun mereka tu ada kekurangan. Ya Allah, sangat gembira dengan anugerah yg kau kurniakan aku dengan menghantarku mendidik kanak2 yg bermasalah pendengaran ni.

Kalau korang nak tahu, sebenarnya Fik sangat x happy, senyuman Fik itu untuk menghappykan org yg Fik sayang. Bila balik kerja Fik masuk bilik menghadap laptop, mencari bahan bacaan, bahan tontonan, kawan chatting. Itulah rutin harian Fik.Klau tidur pun, x selena dulu, hanya boleh tido 5 jam jer. kul 12 tido kul 5 automatik bangun. Masa Fik kat kg dulu, Fik de kawan yg sangat rapat yg sentiasa bersana Fik tapi sekarang dah x macam dulu. Dah 2 tahun x bersua muka, masa belajar dulu klau cuti mesti jumpa, mesti mesej skrg dah xde semua tu. Sangat rindu padamu wahai sahabatku. 

Banyak benda yg berlaku, awal tahun ni kehilangan atuk yg amat kusayangi. Masih teringat masa jaga dia, Fik x sabar, x layan kerenah arwah, padahal arwah tahu dia nak pergi dia saja buat macam tu supaya Fik ingat dia. Fik minta maaf apak. Fik x kuat apak. Bila jumpa org tua Fik mesti ingat apak, mesti airmata ni nak mengalir jer. Fik rindu apak.....

Masa Fik tahu yg sahabat Fik nak kawin, Fik sangat excited nk pergi tengok dia bersanding. Tapi bila balik dari kenduri kawin dia, Fik terus nangis sbb Fik dah xde kawan. Fik telah menzalimi dr Fik sendiri sebab x redha dengan ketentuan ilahi. Setiap hujung minggu Fik mesti tunggu kehadiran dia sbb Fik rasa sunyi sangat. Fik mesej tanya dia datang sini x, tiap2 minggu tanya sbb mengharap yg dia akan dtg. Maafkan Fik wahai sahabat, Fik tengah berusaha untuk tidak mengharapkan kehadiranmu.Alhamdulilah... sikit2 Fik dah redha. 

Sebagai seorang cikgu, Fik sangat happy bila ada anak murid yg rapat dengan Fik. Dah 4 tahun Fik mengajar mereka BM. Salah seorg daripada mereka sangat rapat dengan Fik, klau naik bas mesti cari tempat duduk untuk Fik tapi sekarang keakraban kami terbatas disebabkan seseorg. Dia nak rapat dengan Fik pun takut. Xpelah Fik redha... Fik sayang semua anak2 murid Fik....

Senyuman itu satu sedekah Fik untuk mereka. Fik sekarang betul2 kosong.. Xde perasaan untuk percaya pada sesiapa. Ntahlah.. Harap ada sinar daripadamu Ya Allah. 

P/S : Ya Allah, kau ampunkanlah segala dosa2ku, kedua ibu bapaku,adik beradikku, sedara maraku, sahabat2ku, teman2ku, anak2 muridku dan semua umat islam di dunia ini...

Saturday, March 30, 2013

SEGMEN LAGU FAVOURITE AKU

klik banner ini untuk ke segmen

Selamat tengahari semua... Fik nak join satu segmen yg dianjurkan oleh EYOY. Walaupun takde hadiah, Fik tetap nak join. Buat masa sekarang lagu FAVOURITE Fik ialah:




PUTIH-PUTIH MELATI
BY
ST12

Lagu ni Fik dengar sebelum dia glamour kat Malaysia lagi, terus Fik jadikan ringtone phone Fik. Dah lama gak lagu ni jadi ringtone. Lagu ni buat Fik rasa ceria, happy n sentiasa berfikiran positif. Harap 1 hari Fik akan buat satu video Bahasa Isyarat untuk lagu ni. Tapi lagu ni agak lajulah pulak. Doakan ya Fik leh buat.

Dengan itu Fik nak tag 3 orang rakan blogger Fik, diorang ni kadang2 timbul kadang2 x. Busy kot.


Pada korang bertiga, jomlah join segmen ni. Ingat kenangan2 bersama lagu korang.

P/S: Siapa yg baik hati pasti ku terima jadi isteriku... opsss melalut lak. hihihi

Friday, March 29, 2013

Menang Kali ke-4



Salam jumaat buat semua... Alhamdulilah rezeki di hari yg baik ni Fik dapat no 2 untuk contest header 2013 anjuran fan page XIAO XANDRIA... Header Fik yang kat atas tu lah yg membolehkan Fik memenangi contest ni. dgn seramai 145 org yg like header tu. Alhamdulilah.. Ni kali ke-4 Fik menang contest anjuran blogger, kali ni menang top up RM10 dan hadiah misteri. Top Up tu Fik nak hadiahkan pada mak Fik sbb Fik pkai line x leh nak guna top up tu. Hati bnyak gumbiralah hari ni... 

P/S : Bukan sbb hadiah Fik menang tapi sebab USAHA.

Wednesday, March 13, 2013

PEMENANG SEGMEN: DIRIKU ISTIMEWA



Setelah dinilai dan disenarai pendek, Fik telah memilih hanya lima orang yang join segmen ini layak untuk diberi hadiah.

SEORANG PEMENANG SHAWL



2 ORANG PEMENANG ION WATCH


&




2 ORANG PEMENANG NOVEL



&





KEPADA MEREKA YANG TERPILIH SILA SEND BUTIRAN DIRI KE EMAIL FIK amier_fekhry@yahoo.com.my dengan menyatakan nama, alamat, blog url dan no tel. (e-mail sebelum atau pada 17 MAC 2013). Thanks pada yg sponsor hadiah iaitu SYIRAH dan HAFFIZ.

TAHNIAH PADA YANG TERPILIH SEBAGAI PEMENANG. FIK MINTA MAAF JIKA TERDAPAT SALAH KATA PADA SEGMEN YANG FIK BUAT NI. HADIAH YANG LEBIH FIK AKAN BAWA KE CONTEST FIK YANG SETERUSNYA BERMULA HUJUNG MINGGU NI. TERIMA KASIH PADA YG JOIN. 

Monday, March 11, 2013

TAMAT AKHIRNYA SEGMEN: DIRIKU ISTIMEWA



Tepat jam 11.59 malam tadi (10 MAC 2013) maka tamatlah SEGMEN : DIRIKU ISTIMEWA. Walaupun x ramai yg join tapi Fik seronok sebab de juga yg join segmen Fik ni. Kat bawah ni adalah link2 mereka yg join segmen Fik: 


JIKA ADA LINK KORANG YANG TAK TERSENARAI SILA BERITAHU FIK YA...

PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA HARI RABU PAGI.

SABAR YA.. (FIK BUSY SIKIT SEJAK AKHIR2 NI)

IN SHA ALLAH NEXT CONTEST AKAN MUNCUL PULA. 
SIAPA NAK JADI SPONSOR BOLEH PM FIK..

Thursday, March 7, 2013

SEGMEN: DIRIKU ISTIMEWA




Salam ahad buat semua... Sejak 2009 Fik berblog x sempat nak buat segmen yang bagi hadiah kat sesiapa. So, hari ni Fik nak buat satu SEGMEN iaitu SEGMEN : "DIRIKU ISTIMEWA".

SYARAT PENYERTAAN :

1. Tulis satu entry yang bertajuk "SEGMEN : DIRIKU ISTIMEWA"
2. Tampal banner kat atas tu dan linkkan ke entry ini. ambik kat sini. ( http://3.bp.blogspot.com/-6AGtCWe6NRI/USlr1I_GkiI/AAAAAAAAEH0/UgJB0738X0E/s1600/valentines_day_special-wide.jpg)
3. Ceritakan apa keistimewaan tentang diri anda berbanding orang lain. Contohnya : Fik pandai berbahasa Isyarat. Tulislah dengan penulisan dan ayat yang menarik supaya dapat memikat hati hakim... hihihihi. 
4. Letak link entry korang kat bahagian komen entry ni.
4. Follow blog ni : Fik, Syirah & Haffiz
5. Like Fan Page ni : Fik, Syirah & Haffiz.
6. Follow twitter : Syirah.
7. Add Fb : Fik & Syirah.

(semua syarat perlu dipatuhi ok dan pada yg xde akaun twitter still blh join dan anda x akan di potong markah)

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA :

2 x Shawl  (sponsor by SYIRAH)
2 x ION Watch (sponsor by HAFFIZ)
3 x Novel (sponsor by Fik)
1 set sudu
Tuala
Kerongsang 
dan mungkin ada lagi yg lain sebab Fik tengah cari sponsor.

TARIKH PENYERTAAN :

Mula 24 FEB dan akan Tamat pada 7 MAC (pukul 11.59 p.m)
Oppss... SEGMEN ini dilanjutkan sehingga 10 MAC 2013 (last 11.59p.m)

P/S : Pemenang akan dipilih berdasarkan penulisan yg menarik dan keistimewaan diri.