Followers

Monday, August 30, 2010

Minggu Panitia Math.....

Pada 25 & 26 Ogos yg lalu, Panitia Matematik SKPK Selangor telah mengadakan aktiviti untuk murid2. Walaupun aku x ajar math tp aku join gak jg checkpoint utk aktiviti murid tahap 2. Seronok bl tgk murid2 bekerjasama dan guru2 saling tolong menolong. Lagi2 di bulan Ramadhan ni.... berkat tu,.. Kat bwh ni aku uploadkan pic semasa aktiviti dijlnkan.


pic semasa jaga stesen...
susun puzzle murid thp 1


sampai baring nk jwb soklan.


buat haiwan guna bentuk.

hasil kump yg aku tlg....



kumpulan juara..

kira jgn x kira..


** Pic Ehsan Kak Masetah

Saturday, August 28, 2010

Raya Oh Raya............

Salam 1 Malaysia..... Huhuhu...
Tadi aku pi shopping cr baju melayu utk raya.
Sbnrnya dah lama aku cari tp x jumpa2 sbb thn
ni tema family aku wrna merah. Ssh nk cr warna
merah ni. Td aku pi la PKNS, sblm shopping
aku pi buka pose kat Restoran Uncle K kat SACC MaLL.
Lps smbhyg maghrib aku memulakan pncrian ku.
Cari punya cari akhirnya jumpa gak Baju Melayu Merah
n samping merah + putih + emas. Harga baju melayu +
samping RM190.00. Puas ht sbb dh jumpa bj yg aku nk.
Lps ni aku nk cr t-shirt n seluar jeans lk.


Friday, August 27, 2010

Berbuka pose bersama Kawan Sekerja.................

Semalam (25/8/2010) kami telah rncg utk mengadakn mjlis berbuka pose beramai2 di Flaming Steambot. Hampir 26 org + 5 org kanak2 join. Mmg seronok bl buka pose sama2, lg2 dgn rakan sekerja yg happy go lucky (satu kepala ngan kita). Ada gaklh bbrp org guru praktikal yg join ktorg. Diorg yg dtg ni mmg sporting sgt2. Dari Shah Alam kami konvoi 3 buah kereta yg jelas aku tmpg orglh. Mcm biaslh waktu2 ptg ni msti jem gila. Kat sana gak kami sambut birthday ank member, mmg comel si Mia Umairah ni. (sebnrnya dia ni msh aku bl jumpa je msti dia nangis ). Kat bwh ni aku snap bbrp keping pic n ikhsan dr cam din.. Happylh dpt berbuka ngan korg semua.. Lps makan lepak kat sunway pyramid jap.. cuci mata.. hehehehe...




Birthday girl......



keluarga kak masetah.....


antara yg dtg( org kuat ni)....


peace...


antara wajah ceria lps dpt mkn....


jalan2 d sunway pyramid



smpat lagi posing.....





posing kat sunway piramid....

Wednesday, August 25, 2010

Berbuka puasa bersama murid..............

Semalam (24/8/2010) aku, bukh, kak ma n wan nak berbuka pose sama2. Kami dah rancang nak bw ank mrd sama ikut buka pose. Kami pun bawalh 4 orang iaitu Haziq, Najib, Zam Zam dan Sulaiman. Masa tu dah kul 6.30 kami pun bwlah murid2 ni pi bazar utk cr juadah berbuka pose. Dlm duk cari2 tu adalah 1 peristiwa yg lucu. Ada peniaga tu nak promosi makanan kt gerai dia. Nak buat2 ramahlah. Dia nmpk ank mrd aku 4 org yg pkai baju sama dia pun " 4 sekawan ni mai2 singgah bl " anak2 murid aku ni kan deaf mnlh dengar. Aku nak cepat mls nak ckp kat pakcik tu yg diorg ni deaf. Aku pun buatlah isyrat dgn diorg, dan2 pakcik tu ckp "oooo pekak bisu rupanya , lain kali beritahulh yg korg ni pekak bisu" (dlm hati aku nak tergelak je....) tp aku pura2 lh x dgr....

Dah hbs bl juadah berbuka kami pun pi la kedai mamak nk berbuka kt sana, x sangka yg kdai tu penuh pulak hr ni. (penuh dgn student INTEC) order air setgh jam br dapt. Kami pun berbukalh dengan makanan je sbb air x sampai2. Nak dkt 1/2 jam gak br air sampai. sabar je lah... Kat meja sblh kami ni ada group student yg berbuka sama (lbh kurg 20 orglh). Org lain sibuk menikmati makanan tp mereka sibuk buat bising. geram betul ngan diorg nak ckp pun agak2lh ni terjerit2 buat bising. sepatutnya hormatlah org lain yg tgh menjamu selera. Kami ni pun bglh hint utk mereka diam tp lg buat bising adalah. Aku pun terfikir, tgk ank2 murid yg deaf ni aku rs syukur gak bila diorg deaf diorg x buat bising x ganggu pun org lain. x mcm sekumpuln student yg buat bising tu. Belajar pandai2 tp otak x fikir depan rezeki pun nk buat kecoh. Insaflah wei korg, klau korg jd bisu ms tgh makan tu br tahu. Itulah ragam manusia, but im proud to my students diorg mmg so SPECIAL.... Allah maha ADIL....

Dah hbs mkn ktorg pun hantarlh mereka ke asrama kembali... Happy dapat bg murid2 makan.... Macam makan ngan adik2 kat rumah. Sekian...............

Monday, August 23, 2010

"SAYA SANGAT RINDU AWAK"

"SAYA SANGAT RINDU AWAK" itulah ungkapan dari 2 org bekas murid aku. Terharu bila mereka masih ingat aku. Lama gak x jumpa diorg. Aku pun rindu gak ngan diorg semua. Diorg ber2 yg aku maksudkan ni ialah Ali Imran n Faizal Izaa'q. Dah lama x chat ngan diorg kat FB. Ptg td diorg chat ngan aku. Nak ketawa bl ingat gelagat mereka tahun lepas. Kat bwh ni aku upload kan pic diorg


Ali Imran and Me......



Me and Faizal Izaa'q..





Lega..........

Lega akhirnya habis sdh sesi observe p&p utk thn ni..... Thanks to En. Anuar (GPK KOKU) yg dah observe aku td kul 12 tengahari. Tahun depan kena bawah siapalah pulak. harap2 En Anuar lglah... Dia berpengalamn lm dlm dunia pend. khas 21 thn tu. OTAI tu......

P/s: Utk kwn2 yg blum di observe GOOD LUCK!!!!!

Sunday, August 22, 2010

Sambutan Hari Kemerdekaan......

Walaupun belum 31 Ogos 2010 sekolah aku tlh mengadakan sambutan hari kemerdekaan dgn meriah n hebat sekali. Hr jumaat lalu adalh hari kemuncaknya pelbagai xtvt dijlnkn. Kami yg cikgu2 ni kena nyanyi sampai 7 lagu... dahsyat2. Walaupun murid2 kat sek aku tu deaf tp mereka seakan menikmati alunan muzik. mmg semangat btul mereka tu wlaupun bulan puasa.Ada gak pertndingan pkaian beragam utk murid2 n deklamasi sajak utk guru2.. kat bwh ni aku uploadkn pic utk tatapan korg..... enjoy it k....


anak2 aku yg aku touch up kan......




aku suka tengok pic ni........




1 MALAYSIA




Antara murid2 UPSR yg ikut serta....

Friday, August 20, 2010

Jambatan Kasih.....

Jambatan Kasih adalah program yang dianjurkan oleh pelajar INTEC UitM bersama SKPK Selangor. Sebenarnya program ni dijalankan pada bulan lepas tapi aku baru nak masukkan dlm blog aku ni. Kat bawah ni ada video berkaitan program ni.... Sekian.........

video

Thursday, August 19, 2010

Izzat Amier Danial

First time dapat bergambar dengan dua orang anak angkat aku ni... tahun ni diaorg nak UPSR. Harap2 diorang berjaya. Tolong doakan ya. Aminnn............













Izzat , Amier dan DaniaL