Followers

Tuesday, March 15, 2011

Omputih Datang Sekolah......


Salam semua..... Dah lama x update. Ni aku nak cite minggu lps, hari khamis. Selalunya hari khamis kami para pendidik di SKPKS akan ada klas bahasa isyarat selama 20 minit, dr kul 1.40-2.00 ptg. Tapi, pada hari tu ada omputih datang dan dia ni adalah juga seorg yg deaf(pekak). Nama dia Rabecca Seamon, dia deaf bkn dr kecik tp masa umurnya 25 tahun. Macamn kt klau mcm tu kan.Walaupun dia deaf tapi dia msh leh cakap n guna implan koklea. Korang tahu x umur dia skrg brp? 50 tahun. Aku tak percaya. She look young. Rahsianya kt kn sentiasa happy. Dia dtg sek bkn nk mlwat tp nak br pengalamn ttg cara2 untuk mengajar atau berkomunikasi dengan deaf person. Dia dtg mestilah speaking, nsb baiklah aku ni faham jg apa yg dia cakap. Tp mmg happy, dia sgt lucu. Kenangan yg sgt indah........... Thanks Rabecca....

1 comment:

  1. wowww...amazing! tp mcm mana die boleh jadi deaf?

    ReplyDelete

Orang yang Comel