Followers

Monday, January 30, 2012

SENIOR KE AKU?



Tepat pukul 9.45 pagi semasa Fik tengah mengajar di kelas 5 Kasih 1, terdengan satu pengumuman dari GPK 1 memanggil 4 orang guru termasulah Fik ke bilik mesyuarat. Kebetulan hari ni ada guru pelatih yang datang untuk menjalani praktikum selama 3 bulan. Fik pun bergegas ke bilik mesyuarat, ingatkan di panggil kerana ingin diperkenalkan kepada guru pelatih yg mengambil kelas Fik tetapi lebih dari itu rupanya. Fik dipilih untuk menjadi GURU PEMBIMBING bagi dua orang guru pelatih.... Ohh tidakkkkk...... Fik x LAYAK. Rasa cemas dan takut sebab rasa x cukup ilmu lagi nak bimbing orang. 

Fik nak gelak pun ada, kepala dah mula terbayang mcmnlah keadaannya nanti.. Ni pertama kali Fik di amanahkan menjadi guru pembimbing. Terasa macam SENIOR lah pulak... Harap2 boleh bimbing diorg dengan sebaiknya. Fik ni kira Mentor lah... dan PROTEGE Fik kedua2nya lelaki (x de can lah nak ngorat ni) aduh2... Mungkin ini pengalaman yg berguna untuk Fik.. Harapan Fik agar dapat wat yg terbaik walaupun bertambah lagi 1 kerja... hihihi...

P/S : Terasa tua lak... hahahahaa

5 comments:

  1. selamat menjalankan amanah cikgu fik..:)

    ade jgak ati nak ngorat...ish3..haha

    ReplyDelete
  2. cik ayuni: smbil menyelam minum air...
    umar... insyaALLAH..

    ReplyDelete
  3. sy la protege nya abg fikrey.. hehehe.. insyallah abg boleh membimbing sy dgn baik.. sy percaya dgn abg.. pengalaman abg lagi byk.. apa2pun memang best n seronok dlm ati ni bila dpt tahu dpt mentor abg fikrey.. :-)

    sorylah hari pertama jumpa dgn abg agak malu sikit, yela lama tak jumpa abg, hehehehe...

    ReplyDelete

Orang yang Comel